Újbudai Mézes Napok – 2019. október 25-27., Allee

Budapest

Október utolsó hétvégéjén a Magyar Méhész Szövetség szervezésében kerül megrendezésre az Újbudai Mézes Napok rendezvény az Allee melletti sétányon.

A szövetség sok kis hazai méhész kitelepüléssel készül, akik az ország minden pontjáról érkeznek és nagyon készülnek.

A rendezvény célja: a magyar méhészeti ágazat által megtermelt kiváló méhészeti termékek, kiemelten a méz népszerűsítése és az emberiség számára óriási jelentőséggel bíró megporzó tevékenységének ismertetése.

Az emberiség által fogyasztott zöldség- gyümölcs termésmennyiség kb 70% – a függ a méhek megporzó munkájától.

 A fesztiválon az ország legkiemelkedőbb méhészei jelennek meg. Az előző évek országos mézversenyein dobogós helyezéseket értek el. Az itt megjelent méhészek családi vagyis kistermelői „jógazda, gondos gazda” szemléletének köszönhetően az ország különböző tájegységeiről származó hagyományos illetve különleges mézfajtákat kóstolhatnak, illetve vásárolhatnak az idelátogatók.

Programok: 
A helyszinen a méhészeken és a mézeken kívül a méhészetben használatos speciális mézpörgető, kaptár, méhkas, élő méhek üvegkaptárban, füstölő fedelező kád lesz megtekinthető, a teljes eszközpark bemutatásra kerül.

Folyamatosan megtekinthető lesz a helyszínen egy speciális méhkas sátor kb 3×3 M, amelyben a 3D VR szemüveg segítségével a kaptár belsejébe varázsolja aki felpróbálja.           

 Sátorban:

  • az elhelyezett TV- n folyamatosan DVD-ről méhészettel kapcsolatos filmeket vetítenek a méhek szorgos munkájukról.
  • kilenc darabos óriási legót az érdeklődők folyamatosan kirakhatják
  • a gyereksarokban színes ceruzák és kifestők várják a gyerekeket

Péntek:  Szemerits Eszter Mézkirálynő délután a gyerekprogramokkal várja az idelátogatókat. Élőméh bemutató, méhviaszból viaszfigurák öntése.

Szombat: Parádi Bíborka udvarhölgy segédletével

Gyerekprogram: méhes akadálypálya,  délelőtt, délután egyaránt, Zeke Erika lufi hajtogató művésznő:  különleges lufi figurák  hajtogatása gyerekek számára INGYENES 15 – 17 h – ig.

Vasárnap:  Busi Adriána udvarhölgy segédletével: szépségápolás, arcfestés.

Felnőtteknek: méz útja a kaptártól a mézes csuporig. A helyszínen rendelkezésre álló méhészeti eszközök segítségével tematikusan végigvezeti a jelenlévőket mézes keretektől a pörgetőn keresztül.

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük