Airbus Fly Your Ideas – új pályázati felhívás

Hírek

2009-ben a párizsi le Bourget nemzetközi repüléstechnikai szakvásáron adták át az Airbus által első ízben meghirdetett „Fly Your Ideas” egyetemi innovációs verseny díjait, amivel a világ 82 országából jelentkező 2350 diák legjobbjainak teljesítményét ismerték el.

A felhívással azokat a fiatal tehetségeket kívánta-kívánja a cég felkutatni, akik képesek a jövő repülésébe, az ezt kiszolgáló repülőgépekbe olyan új ötleteket, elképzeléseket vinni, amivel csökkenthető a repülés környezetterhelése – a fődíj akkor 30 ezer euró volt. Az Airbus évente 2 milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre, ez az éves árbevételének több, mint 7%-a. A cég minden évben több száz új kutató-fejlesztő mérnököt kíván világszerte fölvenni, és ez a lehetőség az idén is nyitva áll az érdeklődő fiatal szakemberek előtt – a lehetőségről bővebben: http://company.airbus.com/careers

Az Airbus honlapja szerint a pályázatot az idei évben újra meghirdették, az előzetes regisztráció még nyitott a https://www.airbus-fyi.com/ honlapon, az érdeklődők számára 2018. november 16-ig van lehetőség regisztrálni.

A 45 ezer eurós összdíjazású verseny hat kategóriában várja a jelentkező csapatokat (az egyértelműség kedvéért angolul):

– electrification,
– data service,
– cyber security,
– internet of things,
– artificial intelligence,
– mixed reality

de 2019-ben a verseny a következő területre fókuszál elsősorban: using the latest digital technologies to create smart solutions for a safer, cleaner and better-connected world.

2008 óta húszezernél is több diák regisztrált a Fly Your Ideas versenyre a világ 650 egyeteméről, mintegy száz országból, a versenyzőket pedig az Airbus 400 dolgozója segíti önkéntesként.

– Somogyi Norbert TéT-attasé, Párizs –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük