A kék-sárga a múlté: elég egy mobil a kárbejelentéshez! Töltse le az alkalmazást!

Hírek

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megszületett a hazai gépjármű-biztosítási piac első egységes, digitális kárbejelentő alkalmazása, az E-kárbejelentő, amelyet a MABISZ üzemeltet. Segítségével egyszerűen, gyorsan és szakszerűen elintézheti a kárbejelentést és többé nem kell a kék-sárga papírral bajlódnia!

Gépjárműbalesetet követően az egyik legfontosabb dokumentum a kék-sárga színű baleseti bejelentő. A biztosítók többek között az ott megadott adatok, esetleírás és vázlatrajz alapján döntik el, hogy ki volt a felelős a balesetért, milyen körülmények vezettek az ütközéshez. Sok múlik tehát a kitöltésen, hiszen a hibás, vagy hiányos nyomtatvány miatt előfordulhat, hogy a sérült vétlen fél csak egyeztetés után kapja meg a kártérítés összegét.

Balesetet követően mindkét félnek jelentkeznie kell a saját biztosítójánál, amire a károkozónak 5 nap, a károsultnak pedig 30 nap áll rendelkezésre. Az E-kárbejelentő használata ezt is megkönnyíti, hiszen az adatok kitöltése és minden fél aláírása után az automatikusan továbbításra kerül a MABISZ-hoz, majd a káreseményben érintett biztosítókhoz.

Töltse le már most a mobilalkalmazást, hogy egy esetleges baleset bekövetkezésekor önnél legyen!

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük