1 kislány, 1 kutya és egy 1 lufi, de nem hiszed el, ami azután történt!

Blog

Kérem szépen, ez itt a tökéletes blogbejegyzés. Van benne minden, ami kattintásvadász cikkben: clickbait cím, alapvető marketingelemként kisgyerek, kutya és macska, no meg reklám.

De mi is az a clickbait?

A clickbait egy pejoratív kifejezés olyan internetes tartalmakra, melyek elsődleges célja a látogató bevonzása, hogy ott másodlagos célként a hirdetési bevételeket generáljon. Mindez leginkább szenzációhajhász szalagcímekkel, feltűnő képekkel operál, a minőségi tartalomgyártás rovására.

Manapság rengeteg ilyet láthatunk a közösségi oldalakon, amikoris a „… nem hiszed el, ami ezután történt.” és hasonló címekkel van tele a net.

A másik hasonlóan clickbait címadási módszer a számmal kezdődő, hasznosnak tűnő anyagokra utaló kifejezés, mint például „5 tipp, hogyan tudod…”. Kevés bejegyzés tud újat mondani egy-egy témában, ezért valószínűleg már ezerszer olvastuk el az ilyenekben található információkat.

Be is teszünk gyorsan egy cicás, egy kutyás és egy kisgyerekes képet, hogy ez a poszt is teljesítsen minden feltételt.

És ezért is lett jelen poszt címe és kiemelt képe az, ami.

A fenti példák még mindig semmik ahhoz képest, amivel egyes szerzők borzolják az ártatlan felhasználók idegeit mostanság: celeb-halál. Kitesznek egy közúti balesetről készült képet, beágyaznak egy videót, rosszabb esetben valamely hírességről, azt a téves látszatot keltve, hogy elhunyt.

Számos esetben az efajta tartalmakat gyártó oldalak domain nevének is egy ismert hírportálhoz hasonló címet választanak, ezzel is tovább erősítve a komolyság látszatát.

Ne dőljünk be az ilyeneknek!

Ez talán egy hasznosabb cikk volt, ettől függetlenül örülünk, ha megosztod másokkal minden felületen, valamint tömegszámra kattintod le a hirdetéseket. Plusz ha van valami remek tartalmad (legyen az kép, szöveg, gif, bármi), küldd el nyugodtan, hogy rengeteg clickbait bejegyzést hozhassunk létre!

Kapcsolódó

Videó – A kutya, amelyik kieszi a gyerek kezéből a fagyit
A nyár egyik nagy slágere a dinnye mellett a fagylalt, nemcsak a gyerekek számára, hanem a kutyáknak is.
https://www.hunfoglalo.hu/allatvilag/video-a-kutya-amelyik-kieszi-a-gyerek-kezebol-a-fagyit/

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük