Akik végigrabolták Miskolcot: Csaba Attila és Fehér Krisztián

Sziréna

Takarodok innen. Messzire. – FIGYELEM! Megbotránkoztató írás, melyet sok helyen a tehetetlenség és értetlenség adta düh ihletett. Az itt leírt tények azonban az igazságnak teljes mértékben megfelelnek, azok nem megkérdőjelezhetőek, ezért bármilyen becsületsértésnek titulálás téves gondolat. A nyilvánosságnak szembesülnie kell a valósággal, még ha a megfogalmazás nem is kíméletes.

2016. januárjában csaba attila (https://www.facebook.com/attila.csaba.3) elsőrendű vádlott és fehér krisztián (sorra törli az új profiljait) másodrendű vádlott (direkt kisbetűvel) kirabolt. Feltörtek egy helyiséget (üzlet egy belvárosi üzletházban) és onnan a megélhetést jelentő három laptopot vitték el. A fizikai veszteség mellett sokkal nagyobb érték a gépeken található programok voltak, melyek 10 év kemény munka eredményei, fejlesztései. Mindkét vádlott a következő munkanap megvolt, régóta ismertek ők már e szakmában, ültek is már. Persze előzetesbe nem kerültek, mert minek (nyomozóhatóság [=rendőrség] kezdeményezte az előzetesbe helyezésüket egyébként, de az ügyészség elutasította), ezért az én esetemet követő két hónapban még (legalább) további három helyre mentek be, volt, ahol (panzió Miskolc sétálóutcáján) az ajtót berúgva vittek két plazmatévét (mint kiderült a bíróságon, 8.500,- forintért passzolták el azokat). Na ekkor kerültek végül előzetesbe, március körül. Ideje volt, de egyébként hozzám is úgy jöttek el januárban, hogy egy másik bűntetőper után tartottak hazafele (szintúgy betörés: kávázó a miskolci sétálóutcán). Sikerül követni? Öt ügynél tartunk. A fizikai kár több százezer forint, az egyéb kár körülbelül 2 millió.

Kilenc hónap után végre megvan az első tárgyalás, összevonva a 4 ügy (1 fodrászat, 1 panzió, 1 konditerem és az enyém). Döbbenten hallgatom a bíró, Dr. K***** S**** <!–Kolláth Sándor (google.hu/search?q=Kolláth+Sándor+bíró)–> ítéletét és értékelését, kiderül, hogy csaba attila már ült 4.5 évet 90 (!) rendbeli eset miatt. Most csak 2 év 6 hónapot kap, mert nem visszaeső. Mi? Ugye fél év előzetes, tehát máris 2 év lenne, na de ha jól viselkedik, kétharmadnál, azaz másfél év után mehet is haza, bár gondolom, előtte még egy két helyre benéz szintúgy. Mert a bíró ismétli önmagát: nem visszaeső (sikerült követni? Eddig 95 esete volt legalább), hanem csak ilyen életvitelt alakított ki. Mi? Társa, fehér krisztián akár egy év múlva mehet, ő korábban csak 3.5 évet ült, ő a jófiú szegény.

Sajnálják, megbánták, dolgozni szeretnének, visszafizetni, anyukájuk beteg, neki kell segíteni otthon, meg nagymamának, stb., stb., úgyhogy soknak érzik ezt is, enyhítésért fellebbeznek. Persze én és sértett társaim nyugodtan bele is dögölhetünk, hogy oda mindenünk, a lényeg, hogy megbánták. Kilencvenötödször is.

Mivel fellebbeznek, az ítélet nem jogerős, jön hát a kérdés, maradjanak előzetesben, vagy mehetnek addig is az utcára megint fosztogatni. Mivel a bíró szerint nem visszaesők, plusz nem áll fenn szerinte a bűnismétlés lehetősége – mi? – ezért ma délután tárgyalás után mehettek is szabadon. Majd egyszer talán bevonulnak egy évre. Addig is vagy rettegjek minden pillanatban, hogy újra engem parkolnak ki, vagy mást. Valakit biztos.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagy nehezen az egyik laptopot visszakaptam, igaz messze nem olyan állapotban, mint amilyenben elvitték, valószínűleg ez volt a legértéktelenebb a három közül. Képzelj el egy olyan gépet, amit munkára használtál 5 éven keresztül, vigyáztál rá, szeretted, majd meglátod a rendőrségen telefirkálva alkoholos filctollal és valami éles tárgy által okozott karcolásokkal. Ami alapján be lehetett azonosítani, azt igyekeztek eltüntetni, letépni, levakarni, ollóval vagy késsel lekarcolni. Nyilván az értéke a tizedére esett vissza, ám a kártérítési folyamatból kimaradt: mondom az engem képviselő ügyésznek, hogy ezt miért hagyta ki? Azt válaszolta, megtérült a károm. Tényleg????????? Odaadjam a szétgyalázott laptopot? Nem értem… Nem kell valakinek esetleg egy szétkarcolt laptop olyan áron, mint amilyen áron eredetileg most hirdetném?

Nincs szükségem erre. 10 éve nem azért építkezem Magyarországon, hogy ilyen jogrendszerben bármely barom 10 perc alatt beborítsa az életem. Köszönöm, nem kívánok itthon több adót fizetni, vállalkozást üzemeltetni, másoknak munkát és munkabért adni. Takarodok innen. Messzire.

FRISSÍTÉS I.

Másnap átgondoltam. Így utólag azt mondom, mikor engem kérdezett a bíró a végén, hogy az anyagi kártérítést elfogadom-e, felállnék, hogy

Ez most a kész átverés? Hol a kamera? Hova kell integetni?

FRISSÍTÉS II.

A honlapon azért található több hirdetés is, mert a vállalkozás a hirdetésekre történő kattintásból származó bevételből igyekszik kompenzálni a pénzügyi veszteségét.

FRISSÍTÉS III.

Természetesen a két fiatalember bármikor kérheti, hogy jelen bejegyzés törlésre kerüljön. Ennek egyetlen feltétele van: megtérítik a kárt, azaz fejenként egy-egy millió forintot, amennyiben a jelenlegi ítélet marad érvényben. Ha a fellebezésük eredménye egy még gyengébb ítélet lesz, úgy a követelés egy helyett három-három millió forint.

FRISSÍTÉS IV.

Illés Tamás „az ilyen aki itt panaszkodik hogy ellopták a negyedmillios laptopjàt tizve, hát nemtudom sajnàlni mert más enni nemtud rendszeresen…” kommentjére reflektálva: 10 éve vállalkozó vagyok. Mindig is eltartottam magam, dolgoztam, nem szorultam segélyekre és munkanélküli támogatásra, mert nem akartam. Nem azt akartam. Évek során eljutottam odáig, hogy most már rajtam kívül további két embernek is munkát biztosítottam hónapok óta. Azaz a vállalkozás három embernek jelentett bevételt és megélhetést. Mivel kiderült, hogy Magyarországon nincs jogbiztonság, ezért a tárgyalás után kezdeményeztem a vállalkozásom felszámolását. Tisztelt bíróság! Érthetetlen döntésük miatt elbocsátom az alkalmazottaim és a vállalkozást is megszüntetem. Kérem, hogy vagy önök, vagy a két elitélt a továbbiakban gondoskodni szíveskedjenek mindhármunkról, hisz eddig magunkról gondoskodtunk, de úgy látszik, ezt nem támogatják itthon. Sajnálom az alkalmazottamat, akinek két kisgyereke van és e két bűnöző miatt most el kell bocsátanom. Majd küldök képet a két fegyencnek, ahogy miattuk éheznek.

FRISSÍTÉS V.

csaba attila elsőrendű rabló 2016. november 16-i levele pontosan idézve:

Na figyelj csak csaba attila vagyok az ügyvédemmel konzultàltam es felfogattam sajàt magam védelmébe. És ha ha nem veteted le képünket a internetes oldalrol be fogunk perelni személyi jogok megsértéséért figyelmeztetlek”

Mivel az üzenet tele van helyesírási hibával, így mindenki, főleg a tanulatlan két majom okulására a javított verzió: Na figyelj csak! Csaba Attila vagyok, az ügyvédemmel konzultáltam és felfogadtam saját magam védelmében. És ha nem veteted le a képünket az internetes oldalról, be fogunk perelni személyi jogok megsértéséért, figyelmeztetlek.

Üzenete miatt az arcképe a bejegyzésben kitakarásra került – ahogy a szemet szokták például kitakarni – emellett a Facebook oldalának hivatakozása sem látszik már a posztban. A kárt persze azóta se térítette meg, úgyhogy amíg minden károsultnak ki nem fizeti(k) az okozott veszteséget, jelen bejegyzés marad.

FRISSÍTÉS VI.

2016. december elseje, csütörtök van. Nem várok tovább. Visszaraktam a csabamajom face linkjét és képét is. 2016. január 8-án, pénteken pakolt ki a két majom. 2016. január 11-én, hétfőn be is azonosította őket a rendőrség. Az első és lényegében egyetlen tárgyalás 2016. október 10-én volt, ugye azért húzták eddig, azaz 9 hónapig, mert több ügyet kellett egyben vizsgálni (fent taglalva), annak ellenére ugye, hogy hát nem visszaesők. Nem értem, mi az istennek húztuk alapból 9 hónapig. Mindegy. Ugye nyáron a bíróságoknak szabadság van, leállnak, én addig nyugodtan le is szophatom magam a kiesés miatt. Három nappal az októberi tárgyalás után írtam e-amilt a bíróságnak, hogy kérem a jegyzőkönyvet és minden megkapható dokumentumot. Választ nem kaptam. Három héttel a tárgyalás után hívtam a bíróságot, hogy mi van már az üggyel, minden sértett elfogadta a felajánlott kártérítési összeget, csak hogy haladjunk, erre fel eltelt 3 hét és sehol semmi. Hölgy azt mondta, 30 napjuk van és még bele se fogtak a határozat megírásába. 30 napnál megint írtam e-mailt, hogy mi van? Arra se kaptam választ. 45 napnál megint írtam a bíróságnak, jeleztem hogy szerintem a 45 több, mint a 30. Arra se jött még semmi reakció. Postán se kapott a többi sértett se semmit. December elseje van, este. Holnap már második, péntek. Bíróság valószínűleg csak délig lenne. Ugyan hova dolgoznának estig pénteken? Ráérnek. Én nem. Aztán szombat, vasárnap, hétfő, máris ott járunk, hogy két hónap is eltelt a tárgyalás óta. Elmentek ti a kurva anyátokba! Holnap rátok borítom az asztalt, az tuti, és addig ki nem jövök a bíróságról, míg egy kurva határozatot meg nem írtok előttem. A pénzemet követelem! Most! Azonnal!

FRISSÍTÉS VII.

2016. decmeber másodikán megjött a bíróságtól a papír, természetesen október 10-i dátummal ellátva, de a postai bélyegző természetesen december elsejei. Hamarosan feltöltésre kerül a teljes levél tartalma ide (körülbelül 8 oldal).

FRISSÍTÉS VIII. – 2016.12.31. 17:26:02

Újabb részlet derült ki. 2015. májusában, azaz több, mint másfél évvel ezelőtt is jártak egy szépségszalonban, onnan is laptopot és hajfestékeket vittek, annak a tárgyalása volt szintúgy másik három esettel összevonva 2016. januárjában, mely tárgyalás után mentek ugye még egy kört Miskolcon és vittek három laptopot, aztán a következő hónapobkan még legalább három helyre betörtek. Tehát még egyszer: már folyamatban volt egy bírósági ügyük szintúgy összevontan több betörés kapcsán, ennek ellenére a januári elfogást követően még mehettek haza nyugodtan és az azt követő hónapokban még törhettek be több helyre. A 2015-ös esetekből sincs még ítélet elméletileg, mint ahogy a 2016-os eseteknél is csak az időt húzzák a fellebbezéssel, fizetni meg basznak. Hogy rohadna meg mindkettő az ilyen gyenge idióta ügyészséggel / bírósággal együtt!

FRISSÍTÉS VIII. – 2017.02.27. 13:31:19

Végre eljött a másodfokú tárgyalás napja, ma végre több, mint egy év után (pedig ugye 1 munkanap alatt megvoltak mindketten, az ellopott eszközök meg nem) pont kerülhetett volna az ügy végére. DE NEM! Egyiküket már rabruhában hozták a fogházból (másik ügy miatt kapott 8 hónapott gyorsított eljárásban), pedig ugye nem is visszaesők, a másikuknak (mint ma kiderült) március 20-án kell majd bevonulnia megint egy másik ítélet miatt, pedig ugye ő is egy bárány, nem bűnöző. Mindketten megjelentek, két sértett is. Valahogy a két kirendelt védőügyvédjük meg nem. Egyiküknek sem… Bírónő rögtön azzal kezdi, hogy bizony így tol még az egész kibaszott ügyön két hónapot, legközelebb 2017. április 19-én, szerdán próbálkozunk meg lezárni ezt az egész kibaszott kurva ügyet. Már ha akkor ez a két tetü ügyvéd megint nem felejt el eljönni és végre pontot tehetünk erre a másfél éve feleslegesen húzódó marhaságra.

Az egyik sértett véleménye:

Bíróság, ügyészség

ELMENTEK KI A MOCSKOS BÜDÖS KURVA ANYÁTOKBA

2016. január 8., péntek – rablás, oda minden

2016. január 11., hétfő (következő munkanap) – elkövetők beazonosítva, eszközök nincsenek meg

… több hónapnyi várakozás, elkövetők 100 helyen voltak, de nem visszaesők, ezért szabadon mozognak, újabb bűncselekményeket követnek el …

2016. április 21. – végre előzetesben, mert az elmúlt hónapokban is számos helyen raboltak

… ismét több hónapnyi várakozás, bíróságnak megérdemelt nyári szünet, én baszhatok a veszteségemre továbbra is …

2016. október 10. – végre az első tárgyalás, 150 korábbi esettel és folyamatban lévő bírósági ügyekkel a hátuk mögött NEM VISSZAESŐK, úgyhogy 1 évet kellene még ülniük, de ezt is sokallják, fellebbeznek

… telnek a hónapok …

– 2017. február 27. – végre eljött a másodfokú tárgyalás napja, ma vége lehet mindennek, DE NEM! Kettőjüknek két ügyvédjük van, egyik se jelent meg a tárgyaláson furcsa okból, úgyhogy a bírónő halaszt, naptárt néz, toljuk még tovább ezt az egész kurva ügyet április 19-ére, mert a sértettek úgyis ráérnek.

Bíróság, ügyészség, ügyvédek. A MOCSKOS BÜDÖS KURVA ANYÁTOKAT!

FRISSÍTÉS IX. – 2017.04.19.

A februári tárgyalás pótlása a mai napra volt meghirdetve, azonban az egyik elkövetőt elfelejtették kihozni a börtönből… A tárgyalást ismét el kellett halasztani, az új időpont 2017. június 7., szerda, 9 óra 30 perc, 118-as tárgyalóterem. Júniusban miért marad el a tárgyalás? A tippeket kommentben várjuk!

Egyébként ugye a februári tárgyaláson felhívta fehér krisztián figyelmét, hogy a következő tárgyalás áprilisban lesz, ám mivel neki március 20-án be kellene vonulnia börtönbe, s még nem tudja, melyik fegyházba kell majd értesítést küldeni, így jegyezze meg az időpontot. Április 19-én meg azzal kezdi ugyanaz a bírónő, hogy fehér krisztián szabadlábon van, de nem jelent meg. Úgy kellett a csaba attilának engedélyt kérni a megszóláshoz, hogy tájékoztassa, fehér krisztián időközben, március 20-án börtönbe vonult. Érted??? A saját belső rendszerükkel gondok vannak, a bíróság nem tudja, hogy az egyik tag már ül és hogy börtönből kellene hozatni… Érted?????

Emellett április 19-én az is kiderült, hogy a februári tárgyaláson azért nem jelent meg egy ügyvéd sem, mert a bíróság nem kötelezte őket a megjelenésre, csupán tájékoztatta, hogy lesz ez a tárgyalás és ha akarnak, megjelenhetnek… Pedig a csaba attila miatt kötelező lett volna megjelenni az ügyvédjének, hisz szegény ártatlan tetű már nem képviselheti saját magát. Tehát a bíróság már akkor is hibázott az ügyvédi meghívóval. Most, hogy ismét nem jelent meg az ügyvéd, azért a bírónő is azzal kezdte, hogy először leellenőrizték saját magukat, hogy most vajon tényleges berendelésről ment ki levél vagy ismételten csak egyszerű tájékoztató. Érted????? A bíróság se hisz magában a múltkori esetük miatt, úgyhogy inkább ellenőriz. De most be volt rendelve az ügyvéd, s mivel így sem jelent meg, 30 ezer forint bírsággal súlytották. Messze vicckategória már az egész, csaljon, lopjon, hazudjon mindenki, mert tisztességesen hiába csinálod, nem védenek meg a tetvektől és hagynak tönkre menni. Téged is, a vállalkozásod is, az alkalmazottaid is.

FRISSÍTÉS IX. – 2017.06.07.

Végre megvolt a másodfokú tárgyalás, jóváhagyták az elsőfokút, úgyhogy egy-két évig most biztos nem garázdálkodnak Miskolcon. A kártérítések megfizetésére 15 napjuk van innentől kezdve. A sértettek várják a pénzüket!

FRISSÍTÉS X. – 2017.11.11.

Október közepéig, tehát négy hónapja vártam a másodfokú ítélet papírjaira, de azóta se érkezett meg. Nem vártam hát tovább, bementem a végrehajtó irodába, hogy most már elkezdhetne fizetni valamit a két paraszt. Kezembe nyomtak egy három oldalas nyomtatványt, hogy ezt kellene kitölteni 14-szer (!!!). Másolásra ott nincs lehetőség, de máshol megtehetem. A lapokra fel kellett tüntetnem az összes adatom megint, meg a két majom adatait is. Minek?????? Nem lehetne csak egy ügyszámot mondani? Arról meglenne minden infó. De nem, basszunk ki a szerencsétlennel még jobban, töltögessen megint hatmilliárd lapot. Úgy, hogy a végrehajtó iroda a bíróság épületében van, csak egy emelettel feljebb, mint ahol a tárgyalás volt… Miután leadtam a papírokat, ott, ahol három nő volt, s rákérdeztem, hogy mi várható most, tájékoztattak, hogy ők most továbbadják valami ügyintézőnek, aki elbírálja, hogy jogos-e az igényem, jól töltöttem-e ki, mittudomén (tehát hárman ott vannak, de továbbadják egy negyediknek), ha ő jónak ítéli, akkor ő is továbbadja a végrehajtónak és majd ő fog tájékoztatni. Na most azóta ugye eltelt megint több hét és egy kurva papír nem érkezett a végrehajtótól sem. Végülis ráérünk, csak két éve volt, hogy ez a két tetűláda kirabolt…

FRISSÍTÉS XI. – 2017.11.15.

Most már írtam mailt a végrehajtó irodának, hogy október 12. óta több, mint egy hónap eltelt és egy kurva szót nem küldtek azóta, hogy az istenbe áll az ügy? Kíváncsi leszek, mikor reagálnak végre valamit. Végülis ráérünk két éve baszakodni az egész üggyel úgy, hogy mindenemet elvették és azóta se kaptam 5 forintot se. Végülis rá.

FRISSÍTÉS XII. – 2017.11.21.

Kurva anyját a bíróságnak. Három levelet is írtam már, válasz természetesen nuku. Két évig húzzák el az egész ügyet, a tárgyalás is egy vicckategória volt, úgy látom, a végrehajtás is az. Dögöljenek meg!

FRISSÍTÉS XIII. – 2017.11.23.

15 bíróságnak írt levél után felhívtam végül a végrehajtó irodát, hogy akkor válaszoljak a kérdéseimet. Kiderült, hogy 14-30 nap alatt menne végig a végrehajtóig a beadvány, mikor felvetettem, hogy ehhez képest én 40+ napja egy választ nem kaptam, az volt a megnyugtatásként közölt szöveg, hogy még nincs kiosztva végrehajtónak az ügy… Hogy mikor lesz, nem tudja. Gondolom, majd 2 év múlva, ráérünk úgyis.

FRISSÍTÉS XIV. – 2017.12.11.

Megjött a levél a végrehajtótól… Ha szeretném, hogy elkezdjék a behajtást, fizethetek 18 ezret előre, munkadíj-előlegként. Aztán nyilván nem tőle függ, hogy a két tetű hány év alatt téríti meg ezt az előleget is…

FRISSÍTÉS XV. – 2018.05.31.

Felhívtam most a végrehajtó irodát, hogy nem válaszoltak az egy hónappal ezelőtti levelemre, mikor lesznek hajlandóak végre a börtönpénzből levonni a káromat, mikor kaphatok végre havi kétszáz forintot. Mondja a sok hülyeséget megint telefonba, hogy nincs ingatlanuk, nincs munkájuk, stb., első, amin felbasztam az agyam, azt mondja telefonba, hogy életkoruk alapján szerinte nem jogosultak nyugdíjra, így ez is kiesett. Kurvaanyád, 30 évesek, milyen nyugdíj. Mindegy, kb. én tájékoztattam most, hogy börtönben vannak, azt mondja, akkor írjak már egy tértivevényes levelet, hogy börtönben vannak és megkeresik akkor a börtönt, hogy kapnak-e ott fizetést. Kurvaanyád, eddig mit csináltatok? Én finanszíroztam elő a munkátok. De azt mondja, ha lenne is levonás, a törvény miatt először az iroda kapja meg a jussát, én majd talán valamikor utána, úgyhogy érdeklődjek pár hónap múlva, hogy van-e fejlemény.

FRISSÍTÉS XVI. – 2018.08.14.

Két és fél év után sikerült oda eljutni, hogy a két gecitetűláda fehér krisztián és csaba attila okozott kárára vonatkozólag „a levonás kezdeti időpontja megállapíthatatlan”. Dögöljön meg a két geciláda és az egész jogszolgáltatás!

FRISSÍTÉS XV. – 2019.02.26.

Végrehajtó közli, hogy mivel a két majomnak nincs semmi tulajdona (és gondolom, börtönben is basznak dolgozni), ezért „a követelés jelenleg behajthatatlan” (konkrétan ez van leírva a végrehajtótól érkezett levélben), és a végrehajtás szünetel. Ha nagyon akarom és el nem felejtem, 5 éven belül újraindíthatom a végrehajtást. Remélem, nem kell megint kifizetni a végrehajtói díjat is… A két geciláda meg elpusztulhatna a világról!

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük