Több mint háromszázmillió forintnyi uniós támogatást nyert el Békéscsaba

Blog

Békéscsaba 316 millió forintnyi uniós támogatást nyert el óvodák bővítésére és korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatta Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) városfejlesztési tanácsnok az MTI-t.

A képviselő elmondta: a közgyűlés márciusi döntése értelmében adtak be pályázatot a családbarát, munkába járást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztését célzó felhívásra. Hétfőn értesültek arról, hogy az önkormányzat elnyerte a forrást, amelyből három óvodát újítanak fel.

Két óvodára 140-140 millió forint jut, ezekben a korszerűsítés, a felújítás és a bővítés mellett tornaszobát és logopédiai szobákat is kialakítanak. Egy harmadik óvodában 36 millió forintból az udvari játékokat fejlesztik – mondta Ferenczi Attila.

A politikus közölte: a győztes pályázat ismeretében kezdik el a kiviteli és az engedélyes terveket elkészíteni, illetve közbeszerzést írnak ki a kivitelezésre. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal indulnak el az intézményekben.

Hozzátette: Békéscsabán tizennyolc óvoda működik, négyéves program keretében a többi felújítására is pályáznak majd.

– Békéscsaba, 2016. július 21., csütörtök MTI –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük