Megérkezett a kárbejelentő applikáció

Blog

Sokak örömére vége a papírozásnak, hiszen megérkezett a legújabb app, ami az E-kárbejelentő.

Tavaly novemberben jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), hogy egy új applikációval készülnek, ami mostanra el is készült.

A betétlap egyenértékű lett az e-kárbejelentéssel. Gyorsabb és egyszerűbb,

A kék-sárga kárbejelentő töltögetése helyett már egy mobilapp segítségével is elintézhető a kárügyintézés baleset során. Sok autósnál általában nincs betétlap, így muszáj rendőrt hívni, vagy épp egy arra járó autóstól kérni. Ezért is egyszerűbb az applikáció, mert ma már szinte senki nem indul útnak szeretett telefonja nélkül. Ha véletlenül otthon felejtettük, akkor pedig bízzunk abban, hogy a másik félnél van telefon, hiszen az is elég ha csak az egyik félnél van. Ha mind a két félnél van telefon, akkor pedig a baleset helyszínén összeszinkronizálhatóak a helyszínen generált PIN-kód segítségével. Az app lépésről-lépésre végigvezet a szükséges adatok megadásán. A kész a bejelentés, akkor az érintettek e-mailben másolatot kapnak pdf formájában, és a rendszer egyből továbbítja a biztosítónak az ügyet.

Gyorsabban is fog történni várhatóan a kárrendezés, mert az app nem engedi hiányosan elküldeni a bejelentést, míg a betétlap elég sok esetben volt hiányosan kitöltve és így csak húzódott a kárrendezés.

A MABISZ 13 tagbiztosítójának összefogásával kialakított alkalmazás az alábbi linkeken tölthető le:

Linkre kattintva letölthető Weboldalról
Linkre kattintva letölthető Androidra
Linkre kattintva letölthető iOs-re
The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük