Az LMP helyi oktatás kerekasztalok felállítását javasolja

Blog

Az LMP helyi oktatás kerekasztalok felállítását javasolja, amelyek a túlzott központosítás ellensúlyai lehetnének – mondta Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

A kerekasztalok helyi szinten orvosolhatnák a közoktatás működésével kapcsolatos problémákat, képviseltetnék benne magukat a pedagógusok, a diákok, a szülők, a szakszervezetek, a civil szervezetek, valamint az önkormányzatok.

A közoktatás működési válságból csak a közös gondolkodás vezet ki, a megoldásokat pedig helyben kell megtalálni – jelentette ki.

Ikotity István a miskolci Hermann Ottó és a budapesti Teleki gimnázium nyílt leveleivel kapcsolatban azt mondta: az látszik, hogy a közoktatásban jelentkező gondokat a kormány nem megoldani, hanem elhallgatni akarja, és látszatintézkedésekkel szeretné megnyugtatni a kedélyeket.

Magyarországon a kormányzati szándék a társadalom szétszakítása, hiszen a jelenlegi oktatási rendszer nemhogy csökkentené, hanem növeli a különbségeket – fogalmazott.

– Budapest, 2016. január 30., szombat (MTI) –

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük