Az Élelmiszerbank adománygyűjtő kampányt hirdet

Blog

Együnk Egymásért címmel adománygyűjtő kampányt hirdet a Magyar Élelmiszerbank az élelmezési világnaphoz kapcsolódva, a programhoz vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várják.

A programhoz csatlakozó vendéglátóhelyek lehetővé teszik a vendégeknek, hogy szeptembertől decemberig olyan fogások vagy menük közül válasszanak, amelyek megvásárlásával támogatják a rászorulók élelmezését. A magánszemélyek becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját, a vállalatok pedig lehetőséget adhatnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére.

Az Élelmiszerbank hatodik alkalommal hirdeti meg az adománygyűjtő kampányt, ezúttal szeptembertől decemberig, hogy a téli időszakban minél több rászoruló élelmezését tudják segíteni és felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, amelynek összegyűjtésével és szétosztásával az Egyesület 350 ezer nélkülözőt segít. Olyan élelmiszerek kerülnek így a rászorulók asztalára, melyek még fogyaszthatók, azonban a gyártók és kereskedők valamilyen okból (közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás) megsemmisítenék.

– Budapest, 2017. július 10., hétfő (MTI) –

További részletek: http://www.elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/egyunk_egymasert.html

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük