Újabb kamu nyereményjáték agyhalottaknak: Mobilház Centrum, Tropical Holidays, Nyugodt kikapcsolódás

Blog

Újabb kamu nyereményjáték szedi áldozatait a Facebookon. A Mobilház Centrum névre hallgató oldalt 2016. augusztus 26-án hozták létre, s egy nap alatt sikerült több tízezerre feltornázni a lájkszámot.

Az üzleti modell egyszerű és már jól ismert technológia. Valami kamu nyereményjátékkal felhúzzák egy újonnan induló oldal lájkszámát, majd a közönséget elkezdik bombázni a saját klikkvadász oldalainak linkjeivel.

Jelen esetben ezt most az elfeledett-gyogymodok.com és az indit-o.com lett.

mobilhaz-kamu1

mobilhaz-kamu2

Mindkét honlap tele van Google Adsense reklámmal, amelyre ha kattintanak az agyhalottak, akkor bevételt generálnak az oldal üzemeltetőjének. Mivel mindkét oldal mögött Varga Tamás, ócsai lakos áll, így valószínűleg ő e kamu mobilházas oldal üzemeltetője is.

elfeledett-gyogymodok

indit-o

Varga Tamás saját Facebook oldala alapján egyébként egy OfficeIT nevű vállalkozásnál dolgozik. https://www.facebook.com/tamas.varga.7737

varga-tamas-ocsa

Mit tudsz tenni?

Egyrészt töröld azon agyhalott ismerőseidet, akik kedvelik vagy követik az oldalt. Másrészt jelentsd a Facebooknak mind a valótlan posztokat, mind a kamu oldalt.

Oszd meg ezt a bejegyzést, hogy eljusson a még meglévő agyhalott ismerőseidhez is! Köszönjük!

FRISSÍTÉS I.

2016. augusztus 26-án estére a Facebook törölte az egész oldalt mintegy 70 ezer megosztás után. Szerencsére. Még aznap este Tropical Holidays néven feltűnt az újabb kamu oldal, ahol furcsa módon pont ez a cég is most 10 éves, pont megosztós nyereményjátékot hirdet, de egy honlapcímmel nem rendelkezik.

tropical-holidays-kamu

FRISSÍTÉS II.

Közben újabb csaló oldalra hívták fel a figyelmet: Nyugodt kikapcsolódás (https://www.facebook.com/Nyugodt-kikapcsol%C3%B3d%C3%A1s-313242999027466/). Igaz, itt már más a történet, a cég költözése miatt sorsolnának, de ugyanúgy mobilházat. És a sok hülye idióta ugyanúgy lájkolja és osztja. Hajrá Magyarország!

Nyugodt kikapcsolódás Facebook oldal
nyugodt-kikapcsolodas-kamu-2

A leírásban jelölt bitly-s link egy kviz.club-os honlapra visz, ami szintúgy tele van reklámmal. A kviz.club domain név regisztrációjakor viszont lényegében kamu adatokat adtak meg: http://whois.domaintools.com/kviz.club. A „krijev mrjham”, mint admin név és az „+1.236547894” telefonszám is rettentően gyanús és láthatóan valótlan.

nyugodt-kikapcsolodas-bitly-link

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük