A jó és egyszerű kovászosuborkához nincs másra szükség, mint közepes uborkára, kaporra, fokhagymára, babérlevélre, kenyér sarkára, sóra és vízre, valamint néhány nagyobb üvegre.
Hozzávalók:
- 5 kilogramm közepes méretű, kovászolni való uborka
- 2 csokor kapor
- 2 fej fokhagyma
- 4 babérlevél
- 2 kenyér sarka (avagy dumó, ahogy egyes helyeken nevezik) vagy burgonya, esetleg szőlő levele
- 6 púpozott evőkanál só
- víz
- néhány befőttes üveg
Elkészítés:
- Az uborkákat alaposan megmossuk
- Az üvegek alját kitömjük kaporral.
- A tiszta uborkákat hosszában bevágdossuk, majd az üvegbe rakjuk úgy, hogy közben a fokhagymagerezdeket is elhelyezzük köztük.
- Miután szorosan állnak az elemek az üvegben, az egészet felöntjük sós vízzel.
- Az üveg tetejére babérleveleket teszünk, majd azokra a kenyér végét.
- Végül valamivel lefedjük az egészet, például celofánnal vagy papírral.
- Meleg helyre kirakva néhány nap alatt elkészül. Időjárás függvényében 2-4 nappal érdemes számolni.
Miután beszedtük, hűtőben tárolandó.
Befőzés témakörben termékek az Otthonra.hu háztartási és lakberendezési webáruházban: https://www.otthonra.hu/spl/374405/Befozes-szuret
The following two tabs change content below.
Latest posts by Településinfó Admin (see all)
- Újabb úriember keres „üzlettársat”, ingyen fejlesztőt konkrétumok nélkül - 2023.05.01., hétfő
- Minta: Megállapodás a munkabér készpénzben történő megfizetéséről - 2023.02.03., péntek
- Székely Krisztián üzletember? - 2022.09.16., péntek