[recept] Kovászos uborka elkészítése

Blog

A jó és egyszerű kovászosuborkához nincs másra szükség, mint közepes uborkára, kaporra, fokhagymára, babérlevélre, kenyér sarkára, sóra és vízre, valamint néhány nagyobb üvegre.

Hozzávalók:

  • 5 kilogramm közepes méretű, kovászolni való uborka
  • 2 csokor kapor
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 2 kenyér sarka (avagy dumó, ahogy egyes helyeken nevezik) vagy burgonya, esetleg szőlő levele
  • 6 púpozott evőkanál só
  • víz
  • néhány befőttes üveg

Elkészítés:

  1. Az uborkákat alaposan megmossuk
  2. Az üvegek alját kitömjük kaporral.
  3. A tiszta uborkákat hosszában bevágdossuk, majd az üvegbe rakjuk úgy, hogy közben a fokhagymagerezdeket is elhelyezzük köztük.
  4. Miután szorosan állnak az elemek az üvegben, az egészet felöntjük sós vízzel.
  5. Az üveg tetejére babérleveleket teszünk, majd azokra a kenyér végét.
  6. Végül valamivel lefedjük az egészet, például celofánnal vagy papírral.
  7. Meleg helyre kirakva néhány nap alatt elkészül. Időjárás függvényében 2-4 nappal érdemes számolni.

Miután beszedtük, hűtőben tárolandó.


Befőzés témakörben termékek az Otthonra.hu háztartási és lakberendezési webáruházban: https://www.otthonra.hu/spl/374405/Befozes-szuret


The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük