Azt gondolnánk a lekvárkészítés csak több évtizedes tapasztalattal vagy a nagymama segítségével működik. Pedig a következő C-vitaminban dús finomság nagyon egyszerűen összedobható. Ha szereted a nem túl édes, de egészséges nyalánkságokat, most nagyon figyelj!
Hozzávalók:
– 4 citrom
– 2 evőkanál citromlé
– 1/2 csésze édesítőszer /xilit/
– 4 csésze víz
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Lereszeled a citromok héját egy kis tálba. A citromszeleteket vékony karikára vágod és hozzáadod a reszelt citromhéjhoz. Győződj meg róla, hogy egy darab mag sem maradt a tálban!
Adj hozzá egy csésze vizet, majd tedd a tűzre és forrald fel! Ezután lejjebb veszed a hőt és főzöd 10 percig. Leszűröd a vizet, majd visszateszed a tálba a citromot még egy csésze vízzel, ezután visszateszed a tűzhelyre és újabb 10 percig főzöd és utána újra leszűröd róla a vizet. Ismét kiveszed a tálból, hozzáadod a cukrot és a maradék két pohár vizet.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Megint felforralod, majd közepes lángra teszed és addig hagyod főni, amíg sűrűbb, pépes állapotú nem lesz. Öntsd a lekvárt egy üvegbe és tedd a hűtőbe hűlni! Ettől a lekvár még jobban besűrűsödik és nem olyan híg, mint a retro házilekvár.
Nagyi tippje: Süss ki mellé néhány zabpehelyből készített palacsintaszeletet, és máris tálalhatod a vitaminbomba desszerted!
Váljék egészségedre!
Receptforrás: onegoodthingbyjillee.com
Latest posts by Településinfó Admin (see all)
- Újabb úriember keres „üzlettársat”, ingyen fejlesztőt konkrétumok nélkül - 2023.05.01., hétfő
- Minta: Megállapodás a munkabér készpénzben történő megfizetéséről - 2023.02.03., péntek
- Székely Krisztián üzletember? - 2022.09.16., péntek