Havazódj be Alpesi sütivel!

Blog

A hidegben számtalan lehetőség nyílik a lélek ápolására. A legízletesebb megoldás a tízóraira vagy uzsonnára bekapkodott aprósütemény.

Az Alpesi teasütemény receptje pont az ilyen alkalmakra nyújt élvezetet készítőjének és falatozóinak egyaránt.

cookie

Hozzávalók:

– 30 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 20 dkg margarin
– 1 csomag sütőpor
– 1/2 csomag vaníliás cukor
– 1 kávéskanál fahéj
– 1 citrom reszelt héja
– 2 egész tojás

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót összemorzsolod és alaposan összegyúrod. A tészta negyed részét elveszed, és 2 kiskanál kakaóporral összegyúrod. Kb. 4 mm vastagságúra nyújtod, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatod.

2. A megmaradt világos, kakaó nélküli tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtod, és pogácsaszaggatóval dupla nagyságúra szaggatod. A világos és sötét korongocskákat előmelegített sütőben, 170 fokon, néhány perc alatt megsütöd.

3. Ha megsült, barackízzel összeragasztod, és vaníliás porcukorral szórva tálalod.

Váljék egészségedre!

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük