A hidegben számtalan lehetőség nyílik a lélek ápolására. A legízletesebb megoldás a tízóraira vagy uzsonnára bekapkodott aprósütemény.
Az Alpesi teasütemény receptje pont az ilyen alkalmakra nyújt élvezetet készítőjének és falatozóinak egyaránt.
Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 20 dkg margarin
– 1 csomag sütőpor
– 1/2 csomag vaníliás cukor
– 1 kávéskanál fahéj
– 1 citrom reszelt héja
– 2 egész tojás
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót összemorzsolod és alaposan összegyúrod. A tészta negyed részét elveszed, és 2 kiskanál kakaóporral összegyúrod. Kb. 4 mm vastagságúra nyújtod, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatod.
2. A megmaradt világos, kakaó nélküli tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtod, és pogácsaszaggatóval dupla nagyságúra szaggatod. A világos és sötét korongocskákat előmelegített sütőben, 170 fokon, néhány perc alatt megsütöd.
3. Ha megsült, barackízzel összeragasztod, és vaníliás porcukorral szórva tálalod.
Váljék egészségedre!
Latest posts by Településinfó Admin (see all)
- Újabb úriember keres „üzlettársat”, ingyen fejlesztőt konkrétumok nélkül - 2023.05.01., hétfő
- Minta: Megállapodás a munkabér készpénzben történő megfizetéséről - 2023.02.03., péntek
- Székely Krisztián üzletember? - 2022.09.16., péntek