Site icon ℹ️ Településinfó

[recept] Újházy-tyúkleves

Jó ötlet benevezni egy-egy tál gőzölgő levesre. Főleg ősszel és télen, amikor kint hűvösebb az idő, és egy tányér forró leves jól átmelegíti az embert.

Ma Újházy Endre színművész kedvenc ételének házi receptjét osztom meg Veled, ami nem más, mint a róla elnevezett Újházy-Tyúkleves.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

  1. A megtisztított tyúkot 8 darabra vágod. Nyakát, máját, zúzáját is hozzáteszed, majd 2 liter vízben tesszük fel főni. Ha forr, leszeded róla a habot.
  2. Megsózod, beleteszed a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a fűszereket, és lassú forrással tovább főzöd.
  3. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadod a zöldségeket, rózsáira szedett karfiolt, a vékonyra szeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát és a zöldborsót.
  4. Tálalás előtt sós vízben külön megfőzöd a finommetéltet, szűrőkanállal kiveszed, lecsöpögteted és beleteszed a levesbe.

Tálalás:

A leves a hússal és a zöldségekkel együtt kerül a tálba. Külön adhatsz hozzá ecetes tormát.

Váljék egészségedre!

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Exit mobile version