Site icon ℹ️ Településinfó

Újabb kamu nyereményjáték agyhalottaknak: Mobilház Centrum, Tropical Holidays, Nyugodt kikapcsolódás

Újabb kamu nyereményjáték szedi áldozatait a Facebookon. A Mobilház Centrum névre hallgató oldalt 2016. augusztus 26-án hozták létre, s egy nap alatt sikerült több tízezerre feltornázni a lájkszámot.

Az üzleti modell egyszerű és már jól ismert technológia. Valami kamu nyereményjátékkal felhúzzák egy újonnan induló oldal lájkszámát, majd a közönséget elkezdik bombázni a saját klikkvadász oldalainak linkjeivel.

Jelen esetben ezt most az elfeledett-gyogymodok.com és az indit-o.com lett.

Mindkét honlap tele van Google Adsense reklámmal, amelyre ha kattintanak az agyhalottak, akkor bevételt generálnak az oldal üzemeltetőjének. Mivel mindkét oldal mögött Varga Tamás, ócsai lakos áll, így valószínűleg ő e kamu mobilházas oldal üzemeltetője is.

Varga Tamás saját Facebook oldala alapján egyébként egy OfficeIT nevű vállalkozásnál dolgozik. https://www.facebook.com/tamas.varga.7737

Mit tudsz tenni?

Egyrészt töröld azon agyhalott ismerőseidet, akik kedvelik vagy követik az oldalt. Másrészt jelentsd a Facebooknak mind a valótlan posztokat, mind a kamu oldalt.

Oszd meg ezt a bejegyzést, hogy eljusson a még meglévő agyhalott ismerőseidhez is! Köszönjük!

FRISSÍTÉS I.

2016. augusztus 26-án estére a Facebook törölte az egész oldalt mintegy 70 ezer megosztás után. Szerencsére. Még aznap este Tropical Holidays néven feltűnt az újabb kamu oldal, ahol furcsa módon pont ez a cég is most 10 éves, pont megosztós nyereményjátékot hirdet, de egy honlapcímmel nem rendelkezik.

FRISSÍTÉS II.

Közben újabb csaló oldalra hívták fel a figyelmet: Nyugodt kikapcsolódás (https://www.facebook.com/Nyugodt-kikapcsol%C3%B3d%C3%A1s-313242999027466/). Igaz, itt már más a történet, a cég költözése miatt sorsolnának, de ugyanúgy mobilházat. És a sok hülye idióta ugyanúgy lájkolja és osztja. Hajrá Magyarország!

A leírásban jelölt bitly-s link egy kviz.club-os honlapra visz, ami szintúgy tele van reklámmal. A kviz.club domain név regisztrációjakor viszont lényegében kamu adatokat adtak meg: http://whois.domaintools.com/kviz.club. A „krijev mrjham”, mint admin név és az „+1.236547894” telefonszám is rettentően gyanús és láthatóan valótlan.

The following two tabs change content below.

Másokat is érdekelhet:

Hozzászólás Facebook fiókkal


Exit mobile version