Az alábbi recept a mindenmentes étkezést és léböjtöt kedvelők számára lehet érdekes, bár minimális sütő- és pudingpor van benne. Születésnapi tortának is megfelelő.
Nagyon laktató, úgyhogy a receptben megadott adag 6-8 felnőttnek is elég. Kókuszos, krémes… tökéletes
Hozzávalók a „piskótához”
- 200 g kókuszliszt
- 5 púpozott evőkanál zabliszt (a legjobb, ha gluténmentes)
- 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
- 1 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 lapos teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál barna nádcukor / kókuszvirág cukor, vagy ennek megfelelően bármilyen édesítő
- 4 dl rizstej
Az összes száraz össztevőt egy nagy tálban alaposan összekeverjük. A kókuszliszt eléggé össze tud tapadni, úgyhogy érdemes kézzel is szétnyomkodni, hogy amennyire lehet egyenletes legyen. Hozzá keverjük a rizstejet. Előkészítjük a 20×30 cm-es tepsit, amibe sütőpapírt teszünk, de készíthető torta vagy akár muffin formában is.
A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen szétterítjük egy spatulával. 160 fokon 25 perc alatt süt meg. Muffin vagy kisebb tepsi/tortaformában készítve a tészta vastagabb lesz, ezért a sütési idő változhat.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
- 2 csomag vanília puding
- 2 dl rizstej
- 6 evőkanál barna nádcukor / kókuszvirág cukor
- 4 dl kókusztejszín
A pudingport a cukorral és a rizstejjel elkeverjük, közben felmelegítjük a kókusztejszínt és a pudingos keveréket hozzá öntjük. Ne magas hőfokon készítsük, nehogy leégjen és folyamatosan kevergessük egy habverővel. Nagyon sűrű krémet kapunk, melyet gyorsan, egyenletesen eloszlatunk a piskóta tetején. Pár perc alatt meg is dermed.
Tálalás előtt érdemes kicsit hülni hagyni.
Latest posts by Településinfó Admin (see all)
- Újabb úriember keres „üzlettársat”, ingyen fejlesztőt konkrétumok nélkül - 2023.05.01., hétfő
- Minta: Megállapodás a munkabér készpénzben történő megfizetéséről - 2023.02.03., péntek
- Székely Krisztián üzletember? - 2022.09.16., péntek